Környezetanalitikai és Környezettechnológiai Tanszék (KKT)

Menü megjelenítése

Környezetanalitikai és Környezettechnológiai Tanszék (KKT)

Utolsó frissítés: 2023 augusztus 29.

A Tanszék felépítése biztos alapot teremt a Környezetanalitikai és Környezettechnológiai modern oktatási, kutatási és piaci szemléletű szolgáltatási feladatoknak is megfelelő egységnek. A Tanszék Csoportjai önálló tudományos diszciplínát alkotnak, azonban egységként is tudnak együttműködni, ami a műszaki-vegyész ismeretanyaghoz nélkülözhetetlen. Ezáltal a Tanszék minőségi hátteret biztosít a szaktárgyak széles spektrumú oktatásához, mely minden képzési szinten meg is jelenik a tanrendben. A Tanszék egységeinek többévtizedes kutatási tapasztalata és a modern kor színvonalának megfelelő műszerparkkal felszerelt laboratóriumai révén a kutatási pályázatok technikai hátterét is biztosítani tudja. Erőforrásai alkalmasak a külső szolgáltató vizsgálatok, szaktanácsadások magas színvonalú teljesítésére.
Az intézeti közös minősített laboratóriumokhoz tartozó Izotóp Laboratórium a Tanszék szakmai felügyelete alatt működik, és fontos támogatója az oktatási és kutatási tevekénységének.
A Hulladékgazdálkodási Külső Tanszék (Profikomp Zrt.), szervezeti függetlenségben működik, azonban az intézet és a Környezetanalitikai és Környezettechnológiai Tanszék gyakorlati képzés egyik bázisát képezi elsősorban a Környezetmérnök képzésben.