Kutatási tevékenység

Kutatási tevékenység

Utolsó frissítés: 2024 január 31.

Kutatási fókuszterületeink:

1. Digitalizáció és okostechnológiák a mezőgazdaságban és az élelmiszeripari termelésben: Digitális térképezés, távérzékelés alkalmazása, talajdiagnosztika, precíziós, okos módszerek a tápanyag-gazdálkodásban; 

2. Fenntartható környezet-, termelésbiztonság és élelmiszerlánc: Környezeti analitika és monitoring, öntözésfejlesztés, klíma alkalmazkodó fejlesztések; 

3. Globális élelmezés-, élelmiszerbiztonság és egészség: Afrika projctek (FNSSA), talajspecifikus agrokemizálás; 

4. Klímaadaptáció, karbon-, víz- és biodiverzitás megőrzése: Precíziós öntözés, szén megkötését segítő, a biodiverzitást növelő agrotechnika, biomasszagazdálkodás; 

5. Erőforrás-hatékonyság és körforgásos gazdálkodás: Hulladékgazdálkodás és melléktermékfeldolgozás hasznosítás növelése a tápanyag utánpótlásban; 

6. Társadalmi és ökonómiai innováció az életminőség javításáért: Digitális kompetenciák és digitális tartalmak fejlesztése.